Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Το σύμπαν μας σε μια διαρκή ταλάντωση......

Η πληθωριστική Θεωρία της εξέλιξης του σύμπαντος λέει ότι πριν από 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια ένα σημείο  βρέθηκε με άπειρη πυκνότητα και θερμοκρασία και εκρήχτικε δημιουργώντας το Big Bang. Ενέργεια μετά την έκρηξη ταξιδεύει από τότε προς όλες τις κατευθύνσεις φτιάχνοντας ύλη υπό την αρχή ισοδυναμίας μάζας και ενέργειας του Einstein κατασκευάζοντας το γνωστό σε μας σύμπαν.
Το σύμπαν αυτό βρίσκεται σε κατάσταση διαστολής, δηλαδή απομακρύνεται συμμετρικά ως προς ένα σημείο που θεωρούμε ότι έγινε η αρχή.
Το σύμπαν  συνεχίζει να διαστέλλεται λόγω της αρχικής αδράνειας που απέκτησαν τα υλικά του από την  ενέργεια  που προσέλαβαν από την έκρηξη. Θα συνεχίζει να διαστέλλεται μέχρι η πυκνότητα  του να πάρει μια συγκεκριμένη τιμή που από εκεί και μετά την κατάσταση θα την αναλάβει και πάλι η βαρύτητα.


Το σύμπαν τότε θα αρχίσει να συστέλλεται, μαύρες τρύπες θα καταβροχθίζουν ατελείωτα την κοσμική ύλη μέχρις ότου να ξαναφτάσουμε στο μηδέν.
Μια ακόμα μεγάλη έκρηξη θα συμβεί και πάει λέγοντας. Η κυκλική αυτή κοσμολογία αποτελεί μια είδους ταλάντωσης του σύμπαντος ξανά και ξανά με περίοδο κάτι πολύ περισσότερο από 50 δισεκατομμύρια χρόνια!!!
Σε ποια φάση βρίσκεται ο δικός μας 'αιώνας' κανείς δεν μπορεί να φανταστεί. Το θέμα είναι ότι καταφέραμε να δούμε απομεινάρια μιας προηγούμενης μεγάλης έκρηξης από τα πειράματα που έγιναν στην Ανταρκτική από τους Ponroze και Curzadyan. 
Βρήκαμε λοιπόν αποδείξεις ότι ο χρόνος και ο χώρος προϋπήρχαν του  Big Bang.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου